nieuws

Florius scherpt acceptatiecriteria aan

Archief

Hypotheekverstrekker Florius scherpt per 1 juli de acceptatiecriteria aan. De ABN Amro-dochter zal vooral striktere voorwaarden gaan hanteren voor zelfstandig ondernemers, mensen met flexibele arbeidsrelaties en zzp’ers.

Florius scherpt acceptatiecriteria aan

Aan klanten met een flexibele arbeidsrelatie die een hypotheek boven de 100% executiewaarde willen, zullen aanvullende eisen worden gesteld. Bij zelfstandig ondernemers zal er kritischer gekeken worden naar de recente en verwachte ontwikkeling van de onderneming. Vooral bedrijfstakken die op dit moment erg last van de kredietcrisis hebben, zullen daarbij extra onder de loep worden genomen. En voor zzp'ers gaat gelden dat de verstrekking maximaal 100% van de executiewaarde zal worden, ongeacht de branche.
Bovendien stopt Florius met de Beschermd Wonen Verzekering, een uitgebreide woonlastendekking voor arbeidsongeschiktheid. "Die leidde al een marginaal bestaan", aldus een woordvoerder. "Daarnaast zit die in programmatuur waar we mee gestopt zijn, dus is het niet logisch die in het assortiment te houden."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.