nieuws

‘DSB-hypotheek gemiddeld 146% van de executiewaarde’

Archief

De hypotheken die DSB Bank heeft verstrekt, bedragen gemiddeld 146% van de executiewaarde van de woning, zo heeft de Stichting Hypotheekleed becijferd. Bij de stichting, die een rechtszaak tegen de bank wil starten, hebben zich ruim 650 DSB-klanten gemeld.

‘DSB-hypotheek gemiddeld 146% van de executiewaarde’

Jelle Hendrickx van Hypotheekleed heeft leningen van ruim tweemaal de executiewaarde gezien, zo stelde hij maandagavond in tv-programma Nova. "In de onderzochte gevallen wordt gemiddeld € 74.000 van de lening niet gedekt door de woningwaarde."
Bestuurslid Hans van Goor stelt inmiddels 135 klachten te hebben ontvangen, waarbij in 80% van de gevallen geen sprake is van een betalingsachterstand. Waar dat wel het geval is, biedt DSB een lagere hypotheekrente. De suggestie dat de bank van klanten met problemen ook huizen koopt tegen de verstrekte hypotheeksom, liet Van Goor onweersproken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.