nieuws

Drastische sanering bij Vienalis

Archief

De in overlijdensverzekeringen gespecialiseerde verkooporganisatie Vienalis heeft drastisch moeten saneren om het voortbestaan van de onderneming te redden. Het personeelsbestand is gekrompen van 38 naar 23 medewerkers.

 

Verder is er een nieuwe algemeen directeur, Henk Loer (58), aangesteld. Hij moet bij het Apeldoornse bedrijf de saneringsoperatie leiden, die binnen zes maanden in een kostenbesparing van ruim 35% moet resulteren. De drie eigenaren, Anton Eizema, Jeffrey Leichel en Preshaan Gangapersadsing hebben zich uit de directie teruggetrokken; de eerste twee blijven wel actief binnen het bedrijf.

 

Recessiegevoelig

"Ons klantensegment voor uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen is recessiegevoelig omdat veel van onze klanten in de productiesector werkzaam zijn", verklaart Leichel. "Wij hebben als relatief jonge organisatie nog niet zoveel vet op de botten en stonden vrij snel voor de keuze om financiering te zoeken of te saneren. Wij hebben voor sanering gekozen, omdat dit in positieve zin ook een langetermijneffect heeft op de kosten."

 

  &nbspDe sanering is vooral ten koste gegaan van staf- en managementfuncties; de buitendienst en de behoudafdeling zijn zoveel mogelijk ontzien. Loer heeft ruim tien jaar ervaring in reorganisaties bij grote en middelgrote bedrijven.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.