nieuws

Centraal Beheer biedt faillissementsdekking zeevervoer

Archief

Centraal Beheer Achmea heeft een faillissementsdekking ontwikkeld voor verladers in de transportwereld. Exporteurs die te maken krijgen met een faillissement van de (zee-)vervoerder krijgen hiermee de kosten vergoed die ze moeten maken om de goederen alsnog op hun bestemming te krijgen.

Centraal Beheer biedt faillissementsdekking zeevervoer

Zeevervoerders die failliet gaan, kosten exporteurs gemiddeld € 3.000 tot € 5.000 extra per container, zegt Centraal Beheer. De faillissementsdekking, die als aanvulling op de transportverzekering kan worden gesloten, vergoedt de los- en opslagkosten, de kosten van het vrijgeven en het opnieuw laden en de transportkosten naar de uiteindelijke bestemming. Het verzekerd bedrag is maximaal € 100.000 per gebeurtenis tegen een jaarpremie van € 1.000. Deze aanvullende faillissementsdekking is ook van toepassing op het wegvervoer binnen Europa.            

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.