nieuws

Bos: ‘Ook aanbieder moet uitleg over dienstverlening geven’

Archief

Ook aanbieders zijn vanaf 1 januari a.s. verplicht de klant vóór de offerte en bij de kostenverklaring informatie over aard en reikwijdte van de dienstverlening te geven. Minister Bos schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij aankondigt ‘BGFO II’ door te schuiven naar 1 januari. De reacties vanuit de branches maken zorgvuldige verwerking en nader overleg noodzakelijk, schrijft Bos.

Bos: ‘Ook aanbieder moet uitleg over dienstverlening geven’

Het uitstel betreft niet het dienstverleningsdocument voor het intermediair. Dit moet wel vanaf 1 juli worden verstrekt,  aldus Bos. Hij schrijft ook dat dat BGFO-II (Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen) zal worden uitgebreid met woonlasten- en kredietbeschermers en met uitvaartverzekeringen.
Verder zullen in de nieuwe regelgeving niet-geldelijke vergoedingen in beginsel zijn toegestaan. Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan het beschikbaar stellen van ICT-toepassingen en seminars van aanbieders. Daarbij wordt overigens uit praktische overwegingen een ondergrens van € 100 aangehouden.
Ook geeft de minister uitsluitsel over de btw-heffing bij dienstverlening, terwijl hij verder het standpunt van toezichthouder AFM volgt dat het BGFO ook van toepassing is op zakelijk pensioen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.