nieuws

BGFO wel, dienstverleningsdocument niet uitgesteld

Archief

Federatie Fidin en Bureau D&O hebben het intermediair vrijdag per e-mail geïnformeerd over de stand van zaken rond de tweede versie van het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen (BGFO II): die wordt uitgesteld, maar de verplichting om klanten een dienstverleningsdocument (dvd) voor te leggen gaat wél in per 1 juli.

BGFO wel, dienstverleningsdocument niet uitgesteld

Onder meer door tegenstrijdige uitlatingen van het ministerie van Financiën was onduidelijkheid ontstaan over de ingangsdatum van BGFO II, oorspronkelijk 1 juli. Het opnemen van een totaal bonusverbod en verdergaande kostentransparantie voor aanbieders neemt meer tijd in beslag, zodat de nieuwe ingangsdatum waarschijnlijk 1 januari 2010 wordt, zo meldt D&O.
De verplichting om een dvd op te stellen waarin bij aanvang van de dienstverlening een indicatie staat van de beloning, gaat wel begin volgende maand in.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.