nieuws

Beloning buitendienst assurantiekantoren onder druk

Archief

Het totale inkomen van een buitendienstadviseur van een assurantiekantoor is in 2009 ten opzichte van 2007 gemiddeld met 5% gedaald tot € 3.224. Dat blijkt uit het nieuwe salaris- en prestatieonderzoek van D&O onder assurantiekantoren.

Beloning buitendienst assurantiekantoren onder druk

Afgezet tegen een prijsinflatie van 4,2% over dezelfde periode, betekent dit een forse inkomensachteruitgang voor buitendienstadviseurs. In 2007 bestond de totale beloning van een gemiddelde buitendienstadviseur voor ruim 70% uit vast salaris. In 2009 is het aandeel vast salaris in het totale inkomen gestegen tot 81% en is het aandeel variabele beloning gedaald tot 19%. Gemiddeld is het vaste salaris in 2009 gestegen met 5% en de variabele beloning gedaald met 33%. De provisieregeling per post is bij assurantiekantoren nog steeds de meest voorkomende vorm van variabele beloning, maar de bonusregeling komt steeds vaker voor. Op dit moment heeft 28% van de kantoren die een variabele beloningsregeling kennen, een bonusregeling. Duidelijk in opkomst is de winstdelingsregeling als variabele beloningsregeling voor buitendienstadviseurs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.