nieuws

AFM: UPO moet in derde kwartaal

Archief

De AFM heeft een beleidsregel opgesteld die voorschrijft dat pensioenfondsen het Uniform Pensioen Overzicht (UPO) uiterlijk in het derde kwartaal van het betreffende jaar moeten versturen.

 

De informatieverstrekking door pensioenfondsen laat nog steeds te wensen over, concludeert de toezichthouder uit een eind vorig jaar gehouden zelftoets bij 504 fondsen. "De informatieverstrekking door pensioenfondsen aan hun deelnemers is beter dan in 2007, wel zijn er nog verdere verbeteringen mogelijk en nodig."

 

  &nbspDat betreft vooral het UPO: een op de tien fondsen heeft vorig jaar geen, of niet alle, UPO’s verzonden aan de deelnemers. De AFM heeft de uiterste verzenddatum daarom verlegd van het vierde naar het derde kwartaal.

 

  &nbspDe gemiddelde score voor informatieverstrekking is 78% (op een maximum van 100%), tegen 65% vorig jaar. "Dat maakt duidelijk dat er nog ruimte voor verbetering bestaat wat betreft het voldoen aan de wettelijke vereisten."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.