nieuws

AFM biedt handvat voor opstellen dienstverleningsdocument

Archief

Toezichthouder AFM komt deze week met een leidraad voor het dienstverleningsdocument. Die leidraad beschrijft een aantal uitgangspunten en biedt handvatten die tussenpersonen kunnen gebruiken voor het opstellen van het document.

AFM biedt handvat voor opstellen dienstverleningsdocument

Het dienstverleningsdocument moet vanaf 1 juli beschikbaar zijn. Adviseurs en bemiddelaars in complexe producten en hypotheken moeten vanaf die datum informatie verstrekken aan de consument over hun dienstverlening en beloning. Het moet voor de consument duidelijk worden waaruit de dienst bestaat, wat hij betaalt voor de dienst en voor welke adviseur hij kiest. De AFM licht de leidraad vrijdag toe tijdens een congres van het opleidingsinstituut Nibe-SVV.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.