nieuws

VVAA: € 1,4 mln voor beleggingspolissen

Archief

VVAA heeft, na goedkeuring door ombudsman Wabeke, een compensatievoorstel aan houders van een beleggingspolis voorgelegd. De artsenverzekeraar trekt daarvoor ruim € 1,4 mln uit.

VVAA (inclusief Olma) is goed voor 10.669 polissen, waarvan er 1.681 in aanmerking komen voor terugbetaling van ingehouden kosten. Daarvoor trekt de artsenverzekeraar ruim € 1,4 mln uit. Daarin is een bedrag van € 280.000 begrepen voor schrijnende gevallen. VVAA/Olma gaat ex-polishouders op eigen initiatief benaderen voor een tegemoetkoming, mits de polis langer dan vijf jaar heeft gelopen. Het kostenplafond dat wordt gehanteerd, bedraagt 2,45% per jaar bij minimaal € 1.200 aan jaarpremie en 2,85% voor kleinere polissen.
 
Van de kleinere verzekeraars op de markt voor unit-linkedverzekeringen die een voorstel hebben neergelegd bij Wabeke, moeten nu Loyalis, Conservatrix, Robein, Legal & General en DSB Bank nog met een regeling komen. Generali, De Goudse, Allianz en Cardif hebben al een eigen compensatieregeling aangeboden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.