nieuws

Schadelast Waarborgfonds met 10% gestegen

Archief

De schadelast voor het Waarborgfonds Motorverkeer is vorig jaar met 10% gestegen tot € 55,6 mln, voornamelijk als gevolg van een forse toename (39%) van het aantal claims voor beschadigd wegmeubilair.

Schadelast Waarborgfonds met 10% gestegen

Volgens directeur Frits Blees heeft de toename van het aantal claims in de categorie wegmeubilair tot 18.800 (schade € 15,7 mln) te maken met de naweeën van een reorganisatie bij een grote 'claimant'. "Hierdoor kreeg het indienen van claims daar enige tijd weinig prioriteit. Vorig jaar kregen wij opeens een grote hoeveelheid te verwerken. Nu ligt men weer op schema." Ook bij personenschade steeg het aantal claims, terwijl in de categorieën 'geparkeerde auto' en 'overige materiële schade' een lichte daling werd geconstateerd.  In totaal werden vorig jaar door het Waarborgfonds 56.500 claims behandeld. De bijdrage die verzekeraars per verzekerd kenteken aan het fonds moesten afdragen, bedroeg € 7. "Dat zal ook de bijdrage voor 2009 zijn", aldus Blees.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.