nieuws

Ruim helft autoverzekeraars discrimineert nog senioren

Archief

Bij ruim de helft van de autoverzekeraars zijn 65-plussers niet welkom en slechts bij 24% van hen kunnen senioren terecht zonder het betalen van een hogere premie. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 46 autoverzekeraars. Vorig jaar werden 65-plussers overigens nog bij tweederde van de autoverzekeraars geweigerd.

Ruim helft autoverzekeraars discrimineert nog senioren

De autoverzekeraars die in 2008 nog een leeftijdsgrens hanteerden, maar dit nu hebben aangepast, zijn: Bruns ten Brink (zonder premietoeslag) en FBTO (met premietoeslag). Daarnaast zijn er nieuwe labels van bestaande verzekeraars bijgekomen die geen leeftijdsgrens kennen: InShared (met premietoeslag), Onna-onna (zonder premietoeslag). De maatschappij die een jaar geleden nog wel iedereen accepteerde, maar nu gebruik maakt van een leeftijdsgrens: Verzekeruzelf.nl.
Van de 46 autoverzekeraars die Verzekeringssite.nl onderzocht, blijken momenteel 11 maatschappijen senioren te accepteren zonder een hogere premie te berekenen: ANWB, ASR, Bruns ten Brink, De Nationale Autoverzekering, Delta Lloyd, Kruidvat, Ohra, Onna-onna, Polis Direct, RVS en Unigarant.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.