nieuws

Ruim helft autoverzekeraars discrimineert nog senioren

Archief

Bij ruim de helft van de autoverzekeraars zijn 65-plussers niet welkom en slechts bij 24% van hen kunnen senioren terecht zonder het betalen van een hogere premie.

 

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 46 autoverzekeraars. Vorig jaar werden 65-plussers overigens nog bij twee derde van de autoverzekeraars geweigerd.

 

  &nbspDe autoverzekeraars die in 2008 nog een leeftijdsgrens hanteerden, maar dit nu hebben aangepast, zijn: Bruns ten Brink (zonder premietoeslag) en FBTO (met premietoeslag).

 

  &nbspDaarnaast zijn er nieuwe labels van bestaande verzekeraars bijgekomen die geen leeftijdsgrens kennen: InShared (met premietoeslag), Onna-onna (zonder premietoeslag).

 

  &nbspDe maatschappij die een jaar geleden nog wel iedereen accepteerde, maar nu gebruik maakt van een leeftijdsgrens: Verzekeruzelf.nl.

 

Zonder toeslag

Van de 46 autoverzekeraars die Verzekeringssite.nl onderzocht, blijken momenteel elf maatschappijen senioren te accepteren zonder een hogere premie te berekenen: ANWB, ASR, Bruns ten Brink, De Nationale Autoverzekering, Delta Lloyd, Kruidvat, Ohra, Onna-onna, Polis Direct, RVS en Unigarant.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.