nieuws

Omzet Allianz weer in de lift

Archief

Allianz Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een premiegroei geboekt van 5% bij een iets lager operationeel resultaat. Over heel 2008 was het brutopremie-inkomen van Allianz nog uitgekomen op een daling van 3%.

Omzet Allianz weer in de lift

Het premievolume in ons land bedraagt over de eerste drie maanden € 417 mln, tegen € 397 mln in dezelfde periode vorig jaar. Zowel Leven & Inkomen, met een toename tot € 105 (99) mln, als Schade, met een groei naar € 312 (298) mln, deden betere zaken. Leven & Inkomen is uitgekomen op een operationeel resultaat van € 10 (9) mln, terwijl Schade een slechter resultaat moet boeken: € 15 (19) mln. De combined ratio (schade en kosten als percentage van de ontvangen premies) nadert in het schadebedrijf de 100% door een toename tot 99,2% (97,3%). De kostenratio in het levenbedrijf is gedaald tot 91,4% (91,8%).
Werreldwijd heeft Allianz de omzet weten te vergroten tot € 27,7 (27,0) mld, bij een gedaald operationeel resultaat van € 1,3 (2,2) mld. Netto houdt het concern nog € 29 (1.148) mln over aan het eerste kwartaal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.