nieuws

Nieuw leven voor PensioenPlanner

Archief

Onder de naam PensioenPlanner wordt volgende week een nieuw landelijk werkende intermediairorganisatie actief. Het management van de onderneming komt voort uit het in april failliet verklaarde PensioenPlatform.

 

PensioenPlanner voegt aan het productassortiment in elk geval uitvaartpolissen en spaarrekeningen toe. Met welke verzekeraars zaken zullen worden gedaan, is nog onduidelijk. Aegon zal daar voorlopig niet bij zijn, zegt Rob Wurtz. De verzekeraar heeft een miljoenenvordering op PensioenPlatform, die 80% tot 90% van zijn productie bij Aegon onderbracht.

 

  &nbspPensioenPlanner verwacht met zo’n twintig buitendienstmedewerkers van start te gaan. Van het failliete PensioenPlatform is geen portefeuille overgenomen, wel de inventaris. Verder zijn de callcentra (inclusief voorraad belafspraken) in Deventer en Zwolle overgenomen, waar 65 respectievelijk 55 mensen werkzaam waren.

 

  &nbspPensioenPlanner is zo’n tien jaar niet meer commercieel actief geweest, maar beheert nog een portefeuille met een kleine vijfduizend relaties. Het bedrijf wordt door de aandeelhouders Rob Wurtz, Toon Kimmel en Robert Jan Mouw verkocht aan Patrick Jaspers, voormalig commercieel directeur van PensioenPlatform. Wurtz en Paul Braspenning, de vierde aandeelhouder van PensioenPlatform, blijven als adviseur aan het nieuwe bedrijf van Jaspers verbonden.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.