nieuws

Monissen gaat De Friesland leiden

Archief

Diana Monissen (53), directeur-generaal curatieve zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar. Ze begint 1 september en volgt Hans Feenstra op, die per 1 april is vertrokken naar het Martiniziekenhuis in Groningen.

Monissen gaat De Friesland leiden

Monissen werkte in het verleden onder meer bij de zorgverzekeraars Amicon en Agis. Bij laatstgenoemde was zij sinds 2005 in dienst en maakte zij deel uit van de raad van bestuur todat zij per 1 april vorig jaar naar het ministerie verkaste. Zij werd enige tijd geleden benaderd voor de topfunctie bij De Frieland. Volgens het ministerie vindt Monissen dat de wereld van de zorgverzekeraars haar beter past dan de politiek-bestuurlijke omgeving van het rijk. "Ook speelden omstandigheden in de privésfeer een rol in haar besluit."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.