nieuws

Meer aanvragen bij stichting Sjoa

Archief

De Stichting Individuele Verzekeringsaanspraken Sjoa heeft vorig jaar ruim vijf ton uitgekeerd op 149 polissen.

Na acht jaar heeft de stichting inmiddels aan ruim 7.147 nabestaanden (1.109 polissen) een bedrag uitgekeerd van in totaal bijna € 5,5 mln. De stichting heeft tot eind 2008 in totaal 16.144 aanvragen ontvangen van 3.204 aanvragers. Daarvan zijn er 13.829 afgehandeld. Na drie jaren waarin het aantal aanvragen sterk daalde, is vorig jaar weer een kleine stijging opgetreden: er kwamen 522 (435) aanvragen binnen. Van alle aanvragen komt 42% uit het buitenland, waarvan 17% uit Israël en 13% uit de VS.
De stichting Sjoa, die aan nabestaanden van joodse oorlogsslachtoffers individuele uitkeringen doet op grond van na de Tweede Wereldoorlog niet uitgekeerde levenpolissen, behandelt alleen nog dit jaar nieuwe aanvragen.
 
Voor de website van de stichting klik hier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.