nieuws

‘Maak contracten snel Mifid-proof’

Archief

Federatie Fidin roept aanbieders op tot snelle aanpassing van de overeenkomsten met de 7.190 financieel dienstverleners die gebruik maken van het Nationaal Regime Mifid.

 

Op grond van het door brancheorganisaties voorgestelde Nationaal Regime kan het intermediair namelijk ook adviseren in ‘Mifid’-producten als beleggingsfondsen, effectenhypotheken en beleggingsrekeningen.

 

  &nbspFidin, het samenwerkingsverband van NVA en NBVA, maakt zich echter zorgen over de beperkte mate waarin aanbieders het intermediair op dit moment de mogelijkheid bieden volwaardig te kunnen adviseren op het gebied van deze Mifid-producten. "Nu het intermediair investeert in kwaliteit en deskundigheid en de brancheorganisaties hen daarbij begeleiden, mag het niet zo zijn dat leveranciers deze adviesmarkt nu onmogelijk maken", verklaart Fidin-voorzitter Rob Groenemeijer.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.