nieuws

Lichte omzetdaling Aevitae

Archief

Intermediairbedrijf Aevitae heeft de omzet vorig jaar met _ 1 mln zien teruglopen tot _ 22,5 mln. De onderneming heeft de winstgevendheid op een hoog peil gehouden.

 

Bij een licht dalende omzet bleven de kosten vrijwel gelijk. Het bedrijfsresultaat daalde hierdoor tot _ 9,3 (8,3) mln. De nettowinst daalde eveneens, maar is met exact _ 7 mln, tegen _ 7,7 mln een jaar eerder, nog hoog te noemen.

 

  &nbspIn 2008 kreeg Aevitae in Waterland Private Equity Investments een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Het geld van de participatiemaatschappij zou gebruikt worden voor overnames en investeringen in autonome groei. De omzet moet volgens die plannen in 2012 zijn verdubbeld tot bijna _ 50 mln. Het eerste wapenfeit van het Eindhovense volmachtbedrijf is een meerderheidsbelang ("iets minder dan 75%") in het Amsterdamse AHC (Assurantie- en Hypotheekcentrum Nederland). De jaarcijfers zijn nog exclusief de overname van AHC Nederland, in 2008 goed voor een provisieomzet van _ 5,6 mln.

 

  &nbspVolgens Harry Laeven, directeur en minderheidsaandeelhouder van Aevitae, past die acquisitie in het tweesporenbeleid van zijn bedrijf: verbreding van de huidige portefeuille zorg- en inkomen en verbreding van de dienstverlening om over drie tot vier jaar de stap over de grens te zetten. Aevitae telt, zonder de vijftien mensen van AHC, ruim 150 medewerkers.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.