nieuws

Legal & General snijdt in personeelsbestand

Archief

De krimpende markt voor levensverzekeringen noopt ook Legal & General tot maatregelen: 17 van de 180 medewerkers zijn ontslagen. Desondanks meldt het bedrijf in het eerste kwartaal beter te presteren dan de concurrentie.

Legal & General snijdt in personeelsbestand

"We hebben de tering naar de nering gezet, zoals dat heet", zegt algemeen directeur Arno Dolders. Onder de vertrokken medewerkers zijn 7 van de 27 accountmanagers. "De ontslagen zijn over de hele organisatie verdeeld. Wij verwachten ook dit en volgend jaar nog geen verbetering van de markt." Dolders verwacht dat Legal met de recente inkrimping weer voor langere tijd vooruit kan. "We hebben een kleine organisatie en nooit veel externe medewerkers gehad. Snijden doet dan wel altijd pijn."
De levenmaatschappij uit Hilversum heeft het volgens Dolders wel relatief goed gedaan in het eerste kwartaal, dat marktbreed een productiedaling van ruim 20% laat zien, waarvan 51% in het segment unit linked: "We outperformen daar de markt met 18%."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.