nieuws

Lagere levenproductie voor Aegon

Archief

Aegon Nederland heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de levenproductie met 13% zien teruglopen ten opzichte van een jaar geleden: € 62 (71) mln. Dat komt vooral doordat de verkoop van individuele koopsompolissen is teruggelopen tot € 114 (175) mln. Het operationeel resultaat van het verzekeringsbedrijf is verslechterd tot € -118 (-41) mln, vooral door een toegenomen verlies in het pensioen- en vermogensbeheerbedrijf.  

Lagere levenproductie voor Aegon

Betere resultaten waren er in het levenbedrijf, dat de operationele winst vergrootte tot € 18 (13) mln. Het schadebedrijf kwam uit op een verlies van € 9 mln: slechter dan het operationeel resultaat van een jaar terug (€ +10 mln), maar beter dan de € -15 mln in het vierde kwartaal van 2008.
Het onderliggend resultaat van Aegon is gedaald tot € 72 (113) mln. Het concern wijt dat aan tegenvallende schadeclaims en lagere inkomsten uit beleggingen.
De premieomzet in ons land is gestegen tot € 1.812 (1.710) mln. Leven en Schade hebben een lichte premiestijging geboekt van respectievelijk € 1.568 (1.458) mln en € 138 (134) mln. In Ongevallen daalde de omzet naar € 106 (118) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.