nieuws

Kritiek op compensatieregeling Achmea

Archief

De stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim hebben felle kritiek geuit op de compensatieregeling die dinsdagochtend door Achmea (Eureko) bekend is gemaakt. Achmea-topman Willem van Duin had in maart, bij de presentatie van de jaarcijfers, al laten doorschemeren dat een deal met genoemde stichtingen voor hem niet heilig was.

Jeroen Wendelgelst, voorzitter van Woekerpolis Claim: "Het is ondenkbaar dat een grote partij als Eureko hiermee wegkomt. Wij zullen op korte termijn rechtszaken beginnen om een betere compensatieregeling af te dwingen." Hij roept polishouders van Eureko op de huidige regeling niet goed te keuren en vooral niets te ondertekenen. "De woekerpolisaffaire kan nu wel eens veel langer gaan duren dan iedereen had verwacht en gehoopt. Het optreden van Eureko is schadelijk voor de hele branche."
Voor de stichting Verliespolis, een initiatief van onder meer de Vereniging Eigen Huis, is het onduidelijk of, door wie en hoe toezicht wordt gehouden op de correcte uitvoering van de regeling. "Het budget dat Achmea uittrekt voor mensen in een schrijnende situatie (€ 40 mln) is veel te laag. Wanneer gekeken wordt naar het aantal polissen van Achmea en naar vergelijkbare regelingen, zou dit budget fors hoger moeten zijn. Bovendien ontbreekt een beroepsmogelijkheid bij een onafhankelijk instituut."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.