nieuws

Kockelkoren wekt ergernis bij Fidin

Archief

Federatie Fidin, het samenwerkingsverband van NVA en NBVA, is zeer ontstemd over de wijze waarop AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren zich in de jongste editie van AssurantieMagazine heeft uitgelaten over de hoogte van de toezichtkosten en provisie als beloningsmodel. “Bijzonder kwalijk en respectloos”, vindt Fidin.

Kockelkoren wekt ergernis bij Fidin

"Zoals inmiddels breed bekend diskwalificeert Kockelkoren de provisie, die hij badinerend 'de strooppot van de aanbieder' noemt. Ook zijn uitspraak dat de hoogte van de AFM-facturen 'beperkt' is, afgezet tegen de verdiensten van een gemiddeld intermediairbedrijf, vinden wij ongepast en volstrekt niet aan de orde." Fidin noemt de uitspraken "respectloos en niet passend bij de taakopvatting van de toezichthouder."
De federatie wil bij de AFM aan de bel gaan trekken over die taakopvatting, die naar de mening van Fidin meer in de richting gaat van marktsturing. "In de eerstvolgende bijeenkomst van het adviserend panel zullen wij deze zaak aan de orde stellen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.