nieuws

HypoLeasing (Maastricht) failliet

Archief

De Maastrichtse hypotheekbemiddelaar van Duitse origine HypoLeasing is failliet verklaard. HypoLeasing kwam eerder negatief in het nieuws met een constructie die Duitse bedrijven en particulieren vele miljoenen  heeft gekost.

HypoLeasing (Maastricht) failliet

Eigenaar van HypoLeasing is de Duitser Ralf Jung (56). Afgelopen jaren wist hij vanuit Limburg honderden Duitsers te verleiden tot een hypotheeklening van HypoLeasing. Nadat de aanvragers een 'Anfangsfee' hadden betaald, kwam HypoLeasing met redenen waarom er niet tot kredietverlening kon worden overgegaan en het contract moest worden ontbonden.
Eerdere pogingen van gedupeerden om HypoLeasing failliet te laten verklaren zijn niet gelukt. Het uiteindelijke faillissement is aangevraagd door het Keulse bedrijf Miya. De advocate van Miya, Anneke Hoogveld, heeft aan de hand van een serie vorderingen, beslagleggingen en vonnissen de rechter kunnen overtuigen van de noodzaak van een faillissement.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.