nieuws

Hartford verlaat Europa weer

Archief

De Amerikaanse verzekeraar Hartford trekt zich terug uit Europa. Kantoren in Groot-Brittannië, Ierland en Duitsland gaan dicht. Amper een half jaar geleden had The Hartford nog aangegeven een ambitieuze start in Duitsland te gaan maken.

Hartford verlaat Europa weer

Eind dit jaar zouden daar honderd mensen vanuit Frankfurt werkzaam zijn. De entree in Duitsland paste in het streven om wereldwijd marktleider te worden in lijfrente- en pensioenverzekeringen. Verliezen op beleggingen hebben die plannen doorkruist.
Er werken nu in Europa 380 mensen voor The Hartford. In Dublin blijft een servicecentrum open voor de circa 18.000 bestaande klanten. The Hartford, de vierde levensverzekeraar van de Verenigde Staten, was tot het jaar 2000 actief in Nederland. Dochter Zwolsche Algemeene werd toen verkocht aan Allianz.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.