nieuws

Faillissement treft Boelens Jorritsma

Archief

Boelens Jorritsma Groep, een grootheid in de makelaarswereld in Noord-Nederland, is failliet verklaard. Het intermediairbedrijf was naast woning- en bedrijfsmakelaardij actief in hypotheken en verzekeringen en had begin dit jaar 75 mensen werkzaam in negen kantoren in de drie noordelijke provincies.

Faillissement treft Boelens Jorritsma

In februari kondigde Boelens Jorritsma al een reorganisatie aan, waarbij 35 van de 75 personeelsleden het veld zouden moeten ruimen. Vooralsnog houdt curator Peter Bakker zes kantoren nog open, in afwachting van eventuele kopers van de boedel. Hij heeft de zeventig nog resterende medewerkers woensdagmiddag bijgepraat over de stand van zaken.
In Dagblad van het Noorden wordt gerept van een schuldenlast van € 3 mln, onder meer het gevolg van de bouw van een nieuw hoofdkantoor aan de Groningse Peizerweg. Verder kampt de makelaardijtak met een halvering van de omzet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.