nieuws

D&O-onderzoek laat omzetherstel zien

Archief

Het nieuwe kerncijfersonderzoek van Bureau D&O naar trends binnen het intermediair laat zien dat de omzet van de deelnemende assurantiekantoren in 2008 is gestegen met 6%, iets hoger dan de verwachte 5%. In 2007 daalde de omzet nog met 3%.

D&O-onderzoek laat omzetherstel zien

Het aantal klanten steeg in 2008 met 3%, terwijl de hoeveelheid polissen met 6% toenam, aldus D&O. De omzet per polis bleef in 2008 gelijk; in 2007 was de omzet per polis nog met 8% gedaald, mede als gevolg van de sterke premiedalingen op autoverzekeringen en de beperking van de maximale afsluitprovisie van 100% naar 80% op complexe levensverzekeringen en hypotheken.
De assurantiekantoren die meededen aan het onderzoek verwachten voor 2009 een 'voorzichtige' omzetstijging van 1%. Op het terrein van levensverzekeringen en hypotheken verwachten alle typen ondernemers in 2009 echter een omzetdaling van 9%. Over de hele linie geven de assurantiekantoren het rapportcijfer 7 als toekomstverwachting.
"Als kanttekening bij de verwachte omzetstijging moet wel bedacht worden dat alleen de kantoren meedoen die hun cijfers vroeg in het jaar al op orde hebben", aldus Bureau D&O. "Vaak zijn dit de beter georganiseerde bedrijven. Kantoren 'in de verkoop' of met een dreigend faillissement zullen waarschijnlijk niet meedoen.
 
   

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.