nieuws

D&O-onderzoek intermediair laat licht omzetherstel zien

Archief

Het nieuwe kerncijfersonderzoek van Bureau D&O naar trends bij het intermediair laat zien dat de omzet van de deelnemende assurantiekantoren in 2008 is gestegen met 6%, iets meer dan de verwachte 5%. In 2007 daalde de omzet nog met 3%.

 

Het aantal klanten is in 2008 met 3% gegroeid, terwijl de hoeveelheid polissen met 6% is toegenomen, aldus D&O. De omzet per polis bleef in 2008 gelijk; in 2007 was de omzet per polis nog met 8% gedaald, mede als gevolg van de sterke premiedalingen op autoverzekeringen en de beperking van de maximale afsluitprovisie van 100% naar 80% op complexe levensverzekeringen en hypotheken.

 

  &nbspDe assurantiekantoren die meededen aan het onderzoek verwachten voor 2009 een ‘voorzichtige’ omzetstijging van 1%. Op het terrein van levensverzekeringen en hypotheken verwachten alle typen ondernemers in 2009 echter een omzetdaling van 9%.

 

Rapportcijfer

  &nbspGemiddeld geven de assurantiekantoren het rapportcijfer zeven 7 als toekomstverwachting. Van de groep deelnemende bedrijven gaf 20% een vijf of lager, terwijl 80% boven de vijf uitkwam, aldus D&O. Daarbij staat 1 voor heel somber, vijf voor neutraal en tien voor zeer optimistisch.

 

  &nbsp"Als kanttekening bij de verwachte omzetstijging moet wel bedacht worden dat alleen de kantoren meedoen die hun cijfers vroeg in het jaar al op orde hebben", aldus D&O. "Vaak zijn dit de beter georganiseerde bedrijven. Kantoren ‘in de verkoop’ of met een dreigend faillissement zullen waarschijnlijk niet meedoen."

 

  &nbspHet onderzoek bevat, volgens D&O, ook nog een benchmarkscan zodat kantoren hun cijfers gemakkelijk kunnen vergelijken.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.