nieuws

Dieprode cijfers voor Uvit

Archief

Uvit (Univé-VGZ-IZA-Trias) heeft over 2008 een verlies geleden van € -187 (+72) mln. “Als we echter alle beleggingsverliezen uit de cijfers halen, dan hebben we een positief verzekeringsresultaat van € 98 mln”, aldus een woordvoerder.

Dieprode cijfers voor Uvit

"Zoals de meeste financiële instellingen zijn we geraakt door de financiële crisis", zegt bestuursvoorzitter Edwin Velzel. "Als we de beleggingsresultaten buiten beschouwing laten, laat ons verzekeringsbedrijf echter een positief resultaat zien met mooie groeicijfers. In een sterk competitieve markt als de onze is dat een knappe prestatie."
De verzekeraarscombinatie realiseerde een premieomzet van € 8,8 (7,8) mld, waarvan meer dan 90% afkomstig is van ziektekostenpolissen. Het resultaat van de technische rekening, waarin een deel van de beleggingsverliezen is verwerkt, komt uit op € -91,2 (+56,9) mln. De branche Motorrijtuigen heeft hier een groot aandeel in het negatieve resultaat met € -42,2 (+22,7) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.