nieuws

Aegon verlaagt plafond tot 125% executiewaarde

Archief

Aegon verstrekt vanaf komende maandag hypotheken tot en met maximaal 125% van de executiewaarde in plaats van de huidige 130%. Aegon doet deze aanpassing gezien de ontwikkelingen op de huizenmarkt, zoals onder meer de daling van de huizenprijzen en de langere verkoopperiode van huizen en de te verwachten economische ontwikkeling.

Aegon verlaagt plafond tot 125% executiewaarde

Daarnaast zet Aegon de tijdelijke actie '0,15% rentekorting bij verlenging' om in een permanente regeling. Verder wordt het zogeheten modeltaxeren ingevoerd, een taxatie aan de hand van statistische analyses zonder dat de woning daarvoor bezichtigd hoeft te worden. Als er sprake is van een waardestijging, kan dit resulteren in een lagere risicoklasse voor het rentetarief bij de renteherziening. Dat verschil kan volgens Aegon oplopen tot 0,45%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.