nieuws

Zieke ondernemer rekent ten onrechte op overheid

Archief

Bijna de helft van de ondernemers denkt bij ziekte recht te hebben op overheidssteun. Daarnaast realiseert ruim 72% zich niet dat verzekeraars zieke ondernemers kunnen re-integreren en begeleiden. Dat blijkt uit onderzoek van GFK Intomart, in opdracht van Nationale-Nederlanden, onder vijfhonderd zzp’ers en bedrijven met maximaal tien werknemers.

"Dat zijn onthutsende uitkomsten", meent Lidwien Suur, directeur Inkomensverzekeringen bij NN. "Er is maar een klein deel van de ondernemers dat een aov heeft. De rest denkt er pas over na als zij er in hun omgeving mee geconfronteerd worden." Volgens Suur biedt deze onwetendheid verzekeraar en intermediair veel kansen. "Onze nieuwe campagne, waarbij zes arbeidsongeschikte ondernemers zijn geportretteerd door fotograaf Thom Hoffman, biedt het intermediair de mogelijkheid bij zijn klant de vraag neer te leggen wat er gebeurt als hij arbeidsongeschikt wordt. Drie van deze ondernemers worden door ons gere-integreerd de komende maanden." Dat proces is te volgen op www.eenidealewereld.nl.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.