nieuws

Winststijging Legal & General

Archief

Legal & General heeft de winst vorig jaar drastisch weten te verhogen tot € 9,6 (0,4) mln, terwijl de omzet is gedaald tot € 215 (244) mln.

Winststijging Legal & General

De omzetdaling deed zich vooral voor in het laatste kwartaal van het jaar, waarin met name de koopsomproductie terugviel. De winststijging schrijft de maatschappij toe aan de "prudente beleggingsfilosofie". Voor de kredietcrisis zijn geen voorzieningen opgenomen. Legal meldt verder een toename van het aandeel in de met 12% gekrompen markt voor beleggingsverzekeringen: dat bedraagt nu 17% (15,4%).
Directeur Arno Dolders wijst, net als vele anderen, op de noodzaak om vertrouwen te herwinnen bij de consument. Een beweging naar steeds eenvoudiger producten is volgens hem niet de juiste manier om dat te bewerkstelligen: "Simpele producten beantwoorden niet meer aan de complexer wordende leefpatronen van consumenten."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.