nieuws

Website inventariseert klachten ‘machtsmisbruik’ verzekeraars

Archief

Eind maart is de website www.verzekeraarklachten.nl actief geworden, waarop consumenten die zich benadeeld of verkeerd behandeld voelen door verzekeraars hun verhaal kunnen doen.

 

De site is een initiatief van Patrick Bennink, onder meer geïnspireerd op de uitzending van Zembla ‘Verzekerd van ellende’. Op verzekeraarklachten.nl kan iedereen met ‘verzekeringsleed’ zijn/haar verhaal doen, aldus Bennink. Het is een onafhankelijke website, zonder relaties of banden met de assurantiebranche.

 

  &nbsp"Geïnspireerd en vooral ook getergd door verschillende gevallen van verzekeringsleed, is de site opgericht. Iedereen krijgt hier de mogelijkheid ervaringen op te tekenen en te delen met anderen. Dit kan geheel anoniem, maar ook met naam en toenaam. Doel is het in kaart brengen van de problemen bij schadeclaims en het machtsmisbruik door verzekeraars", zegt Bennink.

 

  &nbspHet is de bedoeling per verzekeraar dossiers samen te stellen en deze aan te bieden aan het Verbond van Verzekeraars en aan de politiek. "Hiermee hopen wij een vuist te maken in de strijd tegen verzekeringsleed", aldus Bennink.

 

  &nbspInmiddels heeft contra-expert Anton Coolen van Coolen Expertise aangeboden het initiatief financieel te steunen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.