nieuws

Verlies Direct Wonen door reorganisatie

Archief

De financiëledienstentak van Direct Wonen (o.m. Acadium Bastion en Financium) heeft de omzet vorig jaar met 12% vergroot tot € 14,9 (13,3) mln. Het resultaat bedroeg € -1,4 (+4,5)  mln. Het stoppen van de activiteiten onder Direct Hypotheken-label en een interne reorganisatie hadden een drukkend effect van € 2,6 mln op het resultaat.

Verlies Direct Wonen door reorganisatie

De totale omzet van Direct Wonen is vorig jaar gedaald tot € 29,9 (43,6) mln bij een brutoresultaat van € -3,3 (+14,9) mln. Vooral de verkoop van nieuwbouwwoningen liep vorig jaar slecht: die zakte met € 17,6 mln in. De reorganisatie die vorig jaar is doorgevoerd, waarbij onder meer de consumptief krediet- en de hypotheekactiviteiten zijn gebundeld, kostte in totaal € 7,1 mln. Het personeelsbestand is met ruim een kwart ingekrompen tot 266 (360) fte.
Volgens bestuurslid Ihab El Sayed is in het eerste kwartaal van 2009 vooral succes geboekt met goudenhanddrukverzekeringen: "We hebben de productie in de eerste drie maanden met 35% vergroot."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.