nieuws

Verbond: verzekeraars efficiënter in pensioenuitvoering

Archief

De uitvoeringskosten van pensioencontracten zijn lager als de uitvoering is ondergebracht bij een verzekeraar, zo meldt het Verbond van Verzekeraars naar aanleiding van een onderzoek van PricewaterhouseCoopers . Als reden wordt aangevoerd dat verzekeraars schaalvoordelen beter kunnen organiseren.

Verbond: verzekeraars efficiënter in pensioenuitvoering

Een verzekeringsmaatschappij brengt per deelnemer bij pensioencontracten van 10.000 tot 100.000 deelnemers gemiddeld € 61 per jaar aan uitvoeringskosten in rekening. Bij pensioenfondsen is dat € 98. Bij kleinere contracten (100 tot 1.000 deelnemers) loopt het verschil op tot € 136 bij verzekeraars en € 239 bij pensioenfondsen. Naast het beter kunnen verdelen van vaste kosten over meerdere contracten, hebben verzekeraars verder als voordeel ten opzichte van pensioenfondsen dat een beperkt deel van de overheadkosten ten laste van de pensioenactiviteiten komt.
Onderzocht zijn gegevens van zes grote pensioenverzekeraars en 150 pensioenfondsen. Andere kostenaspecten als premies en risico-opslagen zijn niet onderzocht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.