nieuws

VEH start meldpunt Woekerprovisie

Archief

Vereniging Eigen Huis (VEH) is op haar website het meldpunt Woekerprovisie gestart. Met de resultaten hiervan wil VEH te hoge provisies openlijk aan de kaak stellen en tussenpersonen dwingen om de juiste provisie te berekenen.

VEH start meldpunt Woekerprovisie

Om de consument te kunnen laten controleren of de provisie in de offerte passend is, heeft VEH de provisiecheck geïntroduceerd. Die check geeft als hulpmiddel de gemiddelde provisies van hypotheken: spaarhypotheek 2%, aflossingsvrij 1%, hybride hypotheek 2,5%, banksparen 1,6%. Als het door de klant berekende provisiebedrag sterk afwijkt van het bedrag in de offerte, vraagt VEH dit te melden bij het meldpunt Woekerprovisie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.