nieuws

Ruim € 15 mln verlies voor Bovemij

Archief

Forse beleggingsverliezen hebben Bovag-dochter Bovemij in de rode cijfers doen belanden. Het nettoresultaat over 2008 kwam uit op € 15,6 mln negatief, tegen nog € 7,7 mln winst een jaar eerder. De brutopremieomzet steeg met meer dan 17% tot € 239 (203) mln.

Ruim € 15 mln verlies voor Bovemij

Deze toename dankt Bovemij aan de overname van tweewielerverzekeraar Enra en de groei bij inkomens- en consumentenverzekeringen via de Bovag-bedrijven. Die ontwikkelingen zorgden tevens voor een hoger technisch resultaat van € 15,7 (7,3) mln.
Bovemij Verzekeringsgroep, waartoe ook Polis Direct behoort, heeft voor dit jaar een verdere ontwikkeling van de consumentenverzekeringstak op het programma staan. Ketenintegratie met de dochtermaatschappijen moet voor kostenreductie zorgen. Voorts streeft Bovemij naar een sterkere positionering als werknemersverzekeraar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.