nieuws

Polissen Onderlinge ‘s-Gravenhage populair

Archief

De productie van Onderlinge ‘s-Gravenhage, uitgedrukt in verzekerd kapitaal, is in 2008 met bijna 30% gegroeid. De slechte resultaten uit beleggingen hadden een grote impact op het resultaat. Toch kwam de levensverzekeraar tot winst.

Polissen Onderlinge ‘s-Gravenhage populair

De premieomzet van Onderlinge 's-Gravenhage is vorig jaar met 7,4% toegenomen tot € 149,6 mln. De nieuwe productie van levensverzekeringen tegen periodieke premiebetaling steeg zelfs met 45% tot € 18,7 (12,9) mln. De maatschappij, die alleen euroverzekeringen en geen beleggingspolissen aanbiedt, schrijft dat toe aan de productengroepen vermogensopbouw, oudedagslijfrente en oudedagspensioen. De koopsomproductie daalde licht tot € 50,8 (52,1) mln.
Beleggingen hadden een grote invloed op de nettowinst, die tot € 4,4 (56,4) mln daalde. De solvabiliteit nam van 519% af tot 352%. Van de te verdelen winst van € 4,3 (22,0) mln verdeelt Onderlinge 's-Gravenhage 95% onder polishouders.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.