nieuws

Personeel Aviva gaat voor pensioen betalen

Archief

Personeel van het Britse verzekeringsconcern Aviva, grootaandeelhouder van Delta Lloyd, verliest zijn premievrije pensioenopbouw. De 16.000 medewerkers moeten zelf ook premie gaan betalen.

Personeel Aviva gaat voor pensioen betalen

Vanaf juli moeten de werknemers minimaal 1% van hun salaris afstaan voor pensioenopbouw en april volgend jaar wordt dat 2%. De werkgever zegt zelf niet minder te gaan bijdragen aan het pensioen, maar stelt dat verhoging van de premies nodig is voor behoud van de huidige pensioenrechten.
Verplichte afdracht van pensioenpremies geldt voor alle Britse onderdelen van Aviva. Het Nederlandse dochterbedrijf Delta Lloyd schafte enkele jaren geleden al de premievrije pensioenopbouw af.
In het Verenigd Koninkrijk heeft assurantiemakelaar Aon vrijwel gelijktijdig met Aviva aangekondigd de bijdragen voor de pensioenopbouw van de ruim vijfduizend personeelsleden te willen beperken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.