nieuws

PensioenPlatform gaat faillissement aanvragen

Archief

“Met heel veel pijn moeten wij jullie helaas meedelen dat wij deze week het faillissement voor PensioenPlatform en MarketingPlatform aan moeten gaan vragen.” Met die mededeling zijn de ruim driehonderd medewerkers van PensioenPlatform per mail op de hoogte gesteld van hun naderende ontslag. Zij ontvingen in maart al geen salaris meer.

PensioenPlatform gaat faillissement aanvragen

De mail is ondertekend door de vier aandeelhouders van de onderneming: Toon Kimmel, Robert-Jan Mouw, Paul Braspenning en Rob Wurtz. Daarin wijzen zij naar het verbod op bonusprovisies voor levensverzekeringen als hoofdoorzaak van het aanstaande bankroet. PensioenPlatform haalde 40% van zijn miljoenenomzet uit bonusprovisies. "Wij hebben getracht met verzekeraars tot een oplossing te komen ter compensatie van de gederfde omzet, hetgeen niet is gelukt", stelt het viertal. De drastische omzetdaling leidde in het eerste kwartaal van dit jaar tot een groot verlies.
PensioenPlatform bracht 80% tot 90% van zijn levenproductie onder bij Aegon en deed verder zaken met Generali, Allianz en Legal & General. Naast de hoofdvestiging in Amstelveen heeft het bedrijf callcenters in Emmen, Enschede, Zwolle, Deventer en Utrecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.