nieuws

‘Pensioenkosten uitsmeren over gehele looptijd’

Archief

De regeringspartijen CDA en PvdA willen dat de kosten van pensioenregelingen over de gehele looptijd worden uitgesmeerd en niet vooral op de eerste jaren drukken. Met name mensen die na vrij korte perioden van baan veranderen worden nu de dupe van wat in de wandeling ‘woekerpensioenen’ worden genoemd.

CDA en PvdA hebben een voorstel tot wijziging van de pensioenwet ontwikkeld.
Volgens beide regeringspartijen moeten zogeheten jobhoppers soms zoveel pensioenkosten voor lief nemen, dat ze geen of weinig pensioen kunnen opbouwen. Daarom zouden de pensioenverzekeraars verplicht moeten worden om de kosten evenredig te spreiden over de hele duur van de pensioenregeling.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.