nieuws

Pensioendesk met vijf partijen eens over beloning

Archief

Pensioendesk heeft met vijf verzekeraars afspraken gemaakt over de beloning na de afschaffing van de bonusprovisie. De keten wil volgend jaar overstappen op nettotarieven. Met terugwerkende kracht tot 1 januari is een overeenkomst gesloten met Allianz, Aegon, Avéro Achmea, Generali en Reaal op het gebied van pensioen, lijfrente, aov en overlijdensrisicoverzekeringen.

Met vier maatschappijen wordt nog gesproken. "We hebben verschillende afspraken gemaakt", zegt commercieel directeur Armand Baas Becking. "Bij de één hebben we voor een uitbestedingsmodel gekozen, waarbij we apart een vergoeding ontvangen voor onze diensten, en bij de andere krijgen wij een verhoogde provisie waarvan wij zelf een gedeelte inhouden."
Volgend jaar wil de keten gaan werken met een nettotarief, waar een kostenopslag voor de dienstverlening over wordt geheven. "De adviseur kan dan naar keuze een eigen adviesopslag of een apart uurtarief hanteren."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.