nieuws

Pensioenadvocaat zet kwaad bloed bij Koster

Archief

Een kritisch artikel over beschikbarepremieregelingen in De Telegraaf heeft intermediairbedrijf Koster uit Alphen aan den Rijn geïnspireerd tot een advertentie in diezelfde krant waarin pensioenadviseurs en verzekerde pensioenregelingen worden verdedigd.

Pensioenadvocaat zet kwaad bloed bij Koster

Enkele weken terug waarschuwde pensioenadvocaat Paulus van den Bos werkgevers in het dagblad voor het sluiten van een pensioenregeling. "Te vaak wordt vertrouwd op de financiële tussenpersoon." Volgens Van den Bos is de nood vanwege het beleggingsrisico en door "hoge kosteninhoudingen" vooral hoog bij pensioenregelingen die bij een verzekeraar lopen. Lezers wordt aangeraden om een adviseur in te schakelen die met een uurtarief werkt.
Koster heeft in een advertentie gereageerd: "Ons stoort de ongenuanceerde verdachtmaking van de 'zogeheten zuivere beschikbare premieregeling', waarbij terloops ook twijfels worden geuit over de onafhankelijkheid van pensioenadviseurs." Het kaf is in pensioenland inmiddels al zo'n beetje van het koren gescheiden, aldus Koster. "De echt onafhankelijke en deskundige pensioenadviseurs zijn bekend en spelen een nuttige, meestal zelfs noodzakelijke rol."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.