nieuws

Omzet Argenta ruim gehalveerd

Archief

Het verstrekte hypotheekvolume van Argenta is vorig jaar gedaald naar € 931 mln (€ 2 mld).   Het aantal verstrekte hypotheken van de Belgische geldgever is afgenomen tot 6.154 (12.192). Het totaal uitstaand hypotheekvolume is daardoor gegroeid naar € 11, 9 mld. "Argenta is vorig jaar meer bezig geweest met het aantrekken van spaargeld dan het verstrekken […]

Het verstrekte hypotheekvolume van Argenta is vorig jaar gedaald naar € 931 mln (€ 2 mld).
 
Het aantal verstrekte hypotheken van de Belgische geldgever is afgenomen tot 6.154 (12.192). Het totaal uitstaand hypotheekvolume is daardoor gegroeid naar € 11, 9 mld. "Argenta is vorig jaar meer bezig geweest met het aantrekken van spaargeld dan het verstrekken van hypotheken; een bewuste keuze voor de liquiditeitsposite", zegt een woordvoerder.
 
   De bank is daardoor nog vrijwel ongehavend door de kredietcrisis. De nettowinst daalde licht naar € 83 (86) mln. Voor de toekomst wil de bank een gelijkmatige ontwikkeling van zijn vier pijlers. Naast sparen en kredieten zijn dat beleggen en verzekeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.