nieuws

Internet goed voor ruim 6% van productie

Archief

De brutopremieomzet van Zwitserleven is vorig jaar met ruim 10% teruggelopen, zo blijkt uit het jaarverslag van moederbedrijf SNS Reaal. Het nettoresultaat bedroeg _ -49 (+15) mln.

 

Zwitserleven, eind april vorig jaar definitief overgenomen door SNS Reaal, boekte in totaal _ 1.252 (1.400) mln brutopremie. De daling komt door een sterke afname van de omzet uit collectieve koopsommen: die zakte door een lager aantal nieuwe grote pensioencontracten in tot _ 314 (567) mln (-45%). "De prijsconcurrentie nam toe in 2008. Zwitserleven zocht een gezonde balans tussen marges en marktaandeel." Verder was er eind vorig jaar sprake van "enkele omvangrijke orders in de grootzakelijke markt die als referenties kunnen dienen in 2009".

 

De totale omzet uit pensioenpolissen bedroeg _ 775 (988) mln, terwijl het individuele levenbedrijf, dat overgaat naar Reaal, uitkwam op een plus van 16%: _ 477 (412) mln.

 

  &nbspInternet is bij Zwitserleven goed voor 6,4% van de nieuwe productie; vooral het i-Pensioen voor het mkb blijkt goed te lopen.

 

  &nbspOp de individuele markt ging de koopsomproductie met 56% omhoog. "In de huidige marktomstandigheden verkiezen particulieren de traditionele koopsommen boven beleggingsproducten."

 

  &nbspHet ‘onderliggend resultaat’ (exclusief negatieve invloed van de kredietcrisis) van Zwitserleven verbeterde tot _ 27 (23) mln.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.