nieuws

Hypotheekmarkt een derde gekrompen

Archief

De omzet uit nieuw gesloten woninghypotheken is in het eerste kwartaal van dit jaar met 35% gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Dat meldt een totaal ingeschreven hypotheekbedrag van € 13,5 (20,8) mld.

Hypotheekmarkt een derde gekrompen

Dat bedrag is afkomstig van 56.000 (86.000) nieuwe leningen, eveneens 35% minder dan in de eerste drie maanden van 2008. Het bedrag aan oversluitingen is nog harder gedaald: met 37% tot € 2,9 (4,6) mld. Wel is het aandeel van de oversluitingen in de totale productie vergeleken met het laatste kwartaal van vorig jaar iets gestegen. Tot en met maart was 21,4% van alle nieuwe leningen een oversluiting; eind 2008 was dat nog 21,2%.
Bij Independer is het aantal aanvragers van een oversluiting zelfs 40% van het totaal aantal hypotheekaanvragen. "In maart 2008 bestond de totale vraag naar hypotheekoffertes nog voor 25% uit oversluiters." Het absolute aantal aanvragen voor een oversluiting is bij de vergelijkingssite gelijk gebleven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.