nieuws

FBTO zorgt voor omzetstijging bij Achmea Hypotheekbank

Archief

De hypotheekproductie van Achmea Hypotheekbank is vorig jaar licht gestegen van _ 1,69 mld naar _ 1,74 mld.

 

Het productieaandeel van het label FBTO (in samenwerking met Vereniging Eigen Huis) steeg daarbinnen van 11% (in 2007) naar 19%, wat duidt op een omzetstijging tot _ 331 (186) mln. Het totale hypotheekvolume van Achmea Hypotheken (FBTO, Centraal Beheer, Woonfonds en Avéro Achmea) nam met _ 0,45 mld toe tot _ 14,11 mld. Doordat de markt voor nieuwe hypotheken met ruim 15% daalde, is het marktaandeel in de nieuwe productie gestegen naar 2% (1,5%).

 

  &nbspDe nettowinst kwam vorig jaar 7% hoger uit op _ 29 (27) mln. De winst wordt volgens Achmea voor een belangrijk deel veroorzaakt door verbetering van de rentemarge, doordat de hypotheken worden gefinancierd met een al in 2007 aangetrokken covered bond -programma van _ 4,5 mld. De relatief lage fundingkosten hiervan hadden een positief effect op de rentelasten in 2008.

 

  &nbspVanwege de onzekere situatie op de financiële markten spreekt het concern geen verwachtingen uit voor het komend jaar.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.