nieuws

Faillissement uitgesproken over Adviespas

Archief

Ruim twintig mensen verliezen hun baan  door het faillissement van Adviespas, dat vandaag is uitgesproken. Het bemiddelingsbedrijf in Zwanenburg kon de oplopende vorderingen vanwege terug te vorderen provisies niet langer bolwerken.

Faillissement uitgesproken over Adviespas

Adviespas werd begin 2007 opgericht door vier managers (Dennis Schabracq, Rens van de Vuurst, Daniël Cools en Raymond van Laake) van De Financiële Kamer. Dat in Heemstede gevestigde kantoor eindigde in die periode ook in een faillissement.
Adviespas bemiddelde onder meer in levensloopproducten en kapitaal-, overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen. De voornaamste verzekeraars in de portefeuille zijn Aegon, Generali en Dela. De laatste maanden verschoof het accent naar schadeverzekeringen voor personeel van bedrijfsrelaties.
Adviespas kreeg dit jaar met een sterke toename van het aantal royementen te maken. "Voor een jong bedrijf hadden we te weinig vet op de botten om dergelijke tegenslagen te kunnen opvangen", aldus Schabracq. Als oorzaken van die royementen wijst hij naar tegenvallende waardeoverzichten voor klanten en problemen met enkele personeelsleden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.