nieuws

Faillissement PensioenPlatform een feit

Archief

De rechtbank Amsterdam heeft dinsdag het faillissement uitgesproken over PensioenPlatform. De directie van het ruim driehonderd medewerkers tellende intermediairbedrijf had de aanvraag voor het faillissement vorige week al aan het personeel kenbaar gemaakt.

Faillissement PensioenPlatform een feit

De vier aandeelhouders van de onderneming (Toon Kimmel, Robert-Jan Mouw, Paul Braspenning en Rob Wurtz) wezen in dat mailbericht naar het verbod op bonusprovisies voor levensverzekeringen als hoofdoorzaak van het bankroet. PensioenPlatform haalde 40% van zijn miljoenenomzet uit die bonussen. Zo'n 80% tot 90% van de levenproductie werd bij Aegon ondergebracht, de rest bij Generali, Allianz en Legal & General.
De meeste mensen waren actief voor PensioenPlatform in de callcenters in Emmen, Enschede, Zwolle, Deventer en Utrecht. De hoofdvestiging van het bedrijf staat in Amstelveen. Voorzover bekend vallen de zusterbedrijven HypotheekPlatform en Colijn & Partners (voor zakelijke collectiviteiten) buiten het faillissement.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.