nieuws

CZ en universiteit samen in ‘Preventie verzekerd’

Archief

Zorgverzekeraar CZ en Tranzo, het wetenschappelijk centrum Zorg en Welzijn van de Universiteit van Tilburg, starten een samenwerkingsverband: ‘Preventie verzekerd’.

 

‘Preventie verzekerd’ richt zich onder meer op het voorkomen van ziekten bij mensen met een verhoogd risico, maar ook de vermindering van de ziektelast. Gedachte daarbij is dat veel chronische aandoeningen samenhangen met een ongezonde leefstijl. CZ en Tranzo richten zich op de ontwikkeling, evaluatie en invoering van leefstijlinterventies bij personen met zo’n risico of een chronische aandoening.

 

  &nbspIn het werkgebied van CZ worden onder meer proeven gehouden met diabeten, die behalve de geïntegreerde zorg, ook interventies aangeboden krijgen die beweging en stimuleren en overgewicht verminderen. "In het samenwerkingsverband ‘Preventie Verzekerd’ zal nader onderzoek worden gedaan naar de effectiviteit, de kosteneffectiviteit en de implementatievoorwaarden van dergelijke interventies", aldus beide partijen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.